Reklama

Jak przechowywać warzywa w domu?

Odpowiednie przechowywanie produktów pomoże nam zaoszczędzić pieniądze. Dzięki tej prostej metodzie, produkty takie jak czosnek i cebulę można przechowywać przez trzy miesiące. Dwa razy dłużej niż zwykle. Poznaj ten niezwykle prosty sposób.

Reklama

Zwykle po dłuższym czasie leżenia w plastikowym pojemniku, cebulę i czosnek pokrywa pleśń. O przechowywaniu cebuli w plastikowej torbie też nie ma mowy. Absolutnie nie można przechowywać cebuli i czosnku w lodówce, mogą zacząć gnić powodując nieprzyjemny zapach.

Najlepszym sposobem do przechowywania cebuli i czosnku są papierowe torby. Jednak, aby utrzymały świeżość i trwałość potrzebne jest powietrze. W papierowych torbach potrzeba będzie zrobić otwory. Najlepiej jest to zrobić dziurkaczem.

Napełnij worek czosnkiem lub cebulą. Zawiń torebkę i zabezpiecz spinaczem przed otwieraniem się. Dla porządku i przejrzystości torebki możesz podpisać. Teraz można przechowywać worki z cebulą i czosnkiem w czysty i zorganizowany sposób, bez zgnilizny, pleśni i brzydkiego zapachu.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama