Reklama

Jak pozbyć się pestycydów z owoców i warzyw?

W idealnym świecie nie musielibyśmy się martwić o chemikalia zawarte w naszych owocach i warzywach. Wszyscy bylibyśmy ogrodnikami, którzy nie używają tylu szkodliwych środków, a jedzenie organiczne nie miałoby tak wysokich cen. Żyjemy jednak w świecie, gdzie stosuje się woski i szkodliwe pestycydy, które zjadamy wraz z owocami i warzywami. Szybkie płukanie w wodzie nie zmywa wszystkich tych środków z powierzchni owoców. Oto prosty sposób na oczyszczenie warzyw i owoców ze środków chemicznych.

Reklama

Będziesz potrzebować: 1 szklanki wody, ½ szklanki octu i miskę. W misce mieszamy wodę i ocet. Wrzuć owoce do miski z miksturą.

Owoce zamieszaj w wodzie i wyszoruj przynajmniej przez 30 sekund. Następnie opłucz w chłodnej, bieżącej wodzie przez następne 25-30 sekund. Owoce są czyste i gotowe do spożycia.

Od teraz owoce, zwłaszcza jabłka stracą woskowe pokrycie i będą miały naturalny blask. Odkryj zupełnie nowy poziom przyjemności. Poczujesz smak prawdziwych owoców. Miej na uwadze, że może to skrócić okres trwałości.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama