Reklama

Dlaczego warto jeść grzyby?

Jesteś profesjonalistą w obsłudze blendera i sokowirówki, zawsze ćwiczysz i przygotowujesz się do jakiegoś biegu, regularnie medytujesz, żyjesz zdrowo. Zastanów się więc, czy przypadkiem kolejnym dodatkiem do twojej diety nie powinny być grzyby? Grzyby były używane od wieków w celach medycznych, jednak dopiero współcześnie dzięki wielkim firmom dystrybucyjnym możliwe jest docenienie pełni zalet dla zdrowia, jakie niosą ze sobą. Oto przykłady.

Istnieje bardzo szeroki wachlarz korzyści z jedzenia grzybów. Na świecie istnieje ponad 150 tys ich gatunków, a według doktor Sandry Carter, każdy rodzaj posiada unikalne właściwości wspierające układ odpornościowy, poprawiające wydolność organizmu, podnoszące poziom energii i wpływające pozytywnie na samopoczucie.

Nie wszystkie grzyby są sobie równe. Niestety, korzystanie z dobrodziejstwa zdrowotnego grzybów nie jest aż takie łatwe, jak wrzucenie paru kapeluszy pieczarek do sałatki.

Grzyby łatwo włączyć do diety. Jeśli lubisz gotować, spróbuj dodawać grzyby do swoich ulubionych potraw. Jeśli natomiast nie szalejesz na punkcie kuchni, polecamy dodanie 100% organicznych, sproszkowanych grzybów do zup, koktajli czy humusu, który wzbogacą delikatnie ziemistym smakiem i bogactwemtoną substancji odżywczych.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama