Reklama

Co łączy pszenicę z chorobami autoimmunologicznymi?

Rodzice często zadają sobie pytanie: dlaczego spożywanie pszenicy może powodować alergię i reakcje autoimmunologiczne u ich dzieci?

Reklama

Gluten i pszenica były spożywane od tysięcy lat. Jak to możliwe, że ludzie źle reagują na pszenicę właśnie teraz. Zastanawiające jest to, że problem pojawił się 5-10 lat temu. Okazuje się, że problemem nie jest pszenica, a to jak rośnie i jak się ją przetwarza.

Przed zbiorem wykonuje się oprysk herbicydem, aby przyspieszyć czas zbiorów. W oprysku znajduje się niebezpieczny dla naszego życia glifosat. Później pszenica zostaje zanurzana w wodzie i tutaj następuje uwolnienie glifosatu, który wraz ze spożyciem pszenicy odkłada się w naszych organizmach.

Dietetycy i eksperci powiadają, jeśli nie masz problemów ze spożywaniem pszenicy, możesz je mieć w przyszłości, zwłaszcza kiedy będziesz spożywać opryskiwane, toksyczne plony pszenicy. Dlatego, wybieraj dokładnie produkty. Zawsze szukaj produktów organicznych.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Reklama