Reklama

3 produkty, które chronią przed rakiem

Badania medyczne potwierdziły korzyści kurkumy, którą przez wiele lat indyjskie kobiety stosują jako przyprawę. Kurkuma zawiera ogromną ilość przeciwutleniaczy – substancji, które zapobiegają powstawaniu komórek nowotworowych. Indyjskie kobiety uważają, że ta przyprawa pomaga im zachować młodość i piękno. Jak przygotować miksturę dzięki, której wzmocnisz organizm i zwalczysz komórki nowotworowe? Dowiesz się z tego artykułu.

Reklama

Jeśli wymieszasz te trzy składniki, możesz uzyskać doskonały środek, który aktywnie zwalcza komórki rakowe oraz zwiększa działania obronne organizmu. Do przygotowania tej mikstury potrzebne ci będą następujące składniki: kurkuma, oliwa z oliwek i pieprz.

Jak stosować kurkumę?

Wymieszaj ¼ łyżeczki proszku z kurkumy z ½ łyżki oliwy i szczyptą pieprzu. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki i otrzymaną mieszaninę stosować jako sos do sałatek. Oliwę wątpliwej jakości lepiej zastąpić olejem lnianym. Można również spożyć w ciągu dnia, rozcieńczając małą ilością wody. Dodając kilka kropli nektaru z agawy pozbędziemy się gorzkawego smaku.

Badania wykazały również, że przyprawa pomaga zapobiegać rozwojowi raka jelita grubego, prostaty i mózgu. Dzięki piperynie, zawartej w pieprzu, kurkuma jest lepiej przyswajana przez organizm. Dlatego właśnie ta mieszanina jest tak przydatna w walce z rakiem. Spróbuj już dziś i nie bój się raka.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama