Reklama

Jak zrobić jajka po diabelsku bez majonezu?

Poszukujesz czegoś co będzie atrakcyjnie wyglądać na świątecznym stole? Coś co swym kolorem przyciągnie wzrok zebranych gości? Okazuje się, że świetnie trafiłaś. Ten przepis na jaja po diabelsku jest bezgrzeszny. Zamiast tłustego majonezu dodaliśmy grecki jogurt. Przyjemność z jedzenia, która nie odłoży się kolejny wałeczek. Przeczytaj nasz odchudzony przepis.

Rzeczy, których potrzebujesz

  • 4 jajka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki kuminu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • mielona papryczka chili i zielona papryka do dekoracji

Do garnka włóż jajka i zalej wodą. Zagotuj wodę i gotuj jeszcze jajka przez 4 minuty. Po tym czasie zsuń jajka z ognia. Pozostaw jajka w wodzie na 4-5 minut, następnie opłucz zimną wodą.

Obierz jajka ze skorupek i przekrój wzdłuż. Wyciągnij ugotowane żółtka. Przełóż żółtka do miski. Dodaj oliwę z oliwek, sól, kumin, sok z limonki, musztardę i grecki jogurt. Zamieszaj składniki na kremową maskę.

Wypełnij pastą białka ugotowanych jajek. Posyp jajka papryczką chili i drobno posiekaną zieloną papryką. Podawaj z czerwoną cebulą lub innym ziołem które lubisz.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama