Składniki zalewy zagotować. Wystudzić. Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu...
Pory umyć i pokroić w półplasterki. W rondelku rozgrzać masło. Wrzucić pory, po chwili dodać pokrojony czosnek. Dodać szpinak i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Na patelni rozgrzać...
Grzyby namoczyć i ugotować z włoszczyzną. Wyłowić i osuszyć. Jajka wybić do miski, posolić. Stopniowo wsypać mąkę i zmiksować. W tak przygotowanym cieście obtoczyć grzyby i usmażyć z obu...
Warzywa obrać, wrzucić do garnka (za wyjątkiem buraków), zalać wodą, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić, przykryć i gotować prawie do miękkości. Dodać drobno...
Ewa Wachowicz pokazała swój sposób na dokarmianie ptaków zimą. Jak się okazuje, aby to zrobić, nie trzeba mieć karmnika. Wystarczą ziarna, odrobina gorącego smalcu, garnek z uchem oraz...