Reklama

Sałatka na oczyszczanie organizmu z toksyn

Świeże sałatki wykonane z ekologicznych składników to zawsze najlepszy sposób, aby dostarczyć swojemu organizmowi wszystkich składników odżywczych, których potrzebuje oraz witamin, minerałów i antyoksydantów. W ten sposób możemy zapewnić organizmowi kompletną detoksykację i przywrócić harmonię we wszystkich życiowych funkcjach.

Reklama

Właściwości sałatki

Rzodkiewki są doskonałym źródłem potasu, magnezu, witaminy C i witaminy B, które wpływają na ograniczenie procesów zapalnych w komórkach i tłumią wzrost guzów. Rzodkiewka sprawdzi się w dolegliwościach układu pokarmowego, pobudza łaknienie i trawienie, wspomaga pracę wątroby. W związku z tym można ją stosować przy dolegliwościach wątrobowych, braku łaknienia i niestrawności.

Regularnie jedzenie zielonej sałaty przyczynia się do oczyszczania ciała z toksyn i chroni przed wolnymi rodnikami. Zapewnia również świetną ochronę przed pospolitymi chorobami i wirusami.

Składniki:

1 duża główka sałaty

6 rzodkiewek

Dressing:

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżka ocetu jabłkowego

sól dla smaku

Przygotowanie

Dobrze umyj sałatę i rzodkiewki. Liście sałaty porwij, a rzodkiewkę pokrój na plasterki. Umieść warzywa w misce. Wykonaj dressing z oliwy z oliwek i octu, dodaj trochę soli do smaku. Podawaj natychmiast.

Zielona sałata i rzodkiewka doskonale umożliwią pełne oczyszczenie wątroby.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama