Reklama

Jak zrobić rogaliki francuskie z serem i szynką na ciepło

Dzieci przeszukują lodówkę w poszukiwaniu czegoś do jedzenia? Przygotuj im zapiekane rogaliki francuskie z serem i szynką. Do kanapki z ciepłym, ciągnącym się serem nie trzeba nikogo długo przekonywać. Przepis nadzwyczaj szybki, łatwy i wygodny. Dodatkowo musztarda z miodem i odrobiną cukru podkręca smak tej niezwykłej przekąski. Przeczytaj, a sama się przekonasz.

Rzeczy, których potrzebujesz

* 2 łyżki musztardy dijon

* łyżka miodu

* łyżka brązowego cukru

* 4 rogaliki francuskie

* 8 plasterków sera

* 40dkg szynki wg uznania

Przekrój rogaliki wzdłuż. Zmieszaj musztardę, miód i cukier razem. Powstałą miksturą posmaruj spód rogalika.

Ułóż na każdej połówce rogalika po plasterku sera i szynki. Lubisz dużo sera lub szynki? Połóż tyle, ile ci odpowiada. Złącz połówki rogala razem i zawiń całość w folię aluminiową.

Przechowaj w lodówce na później, a jeśli należysz do tych niecierpliwych piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180st C. Podawaj lekko ochłodzone. Pyszota!

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama