Reklama

Jak zrobić gorącą czekoladę z miętą?

Domowa, gorąca czekolada o kremowej konsystencji w niecodziennym świątecznym kolorze. Biała czekolada, kolor i aromat mięty tworzą niepowtarzalny klimat. Ciepły i słodki klimat świąt. Przepis na ten świąteczny smakołyk znajdziesz w poradzie.

Rzeczy, których potrzebujesz

* 2 szklanki mleka

* 2 szklanki śmietanki 12%

* opakowanie białych czekoladowych kropelek, bądź pokruszona biła czekolada

* łyżeczka ekstraktu miętowego

* ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego

* opcjonalnie: kilka kropel barwnika spożywczego

* pianki do dekoracji

W dużym garnku zmieszaj mleko, śmietankę. Gotuj na wolnym ogniu, nie doprowadź do zagotowania się mleka.

Dorzuć białe kropelki czekoladowe lub białą czekoladę. Kontynuuj mieszanie dopóki czekolada się całkowicie rozpuści, a cała mikstura będzie w kremowej konsystencji.

Dodaj ekstrakt waniliowy i miętowy. Ekstrakt miętowy można znaleźć w sklepach. Możesz również ekstrakt zrobić samemu przepis znajdziesz tu: ekstrakt miętowy Zamieszaj wszystko razem i podawaj ciepłe.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama