Reklama

Niesamowita mieszanka, która leczy wiele chorób

Jakie wspólne właściwości mogą mieć ocet jabłkowy, miód i czosnek? Zmieszane potrafią stworzyć silny środek przeciwgrzybiczny i przeciwutleniający. Pomoże on nam w pozbyciu się wszelkich szkodliwych składników z organizmu oraz zapobiec wielu chorobom - nawet nowotworowym. Wymienione powyżej niesamowite składniki przynoszą wymierne korzyści każdej osobie, która regularnie stosuje wykonany z nich tonik.

Reklama

Lecznicze właściwości octu jabłkowego

Ocet jabłkowy znany jest jako silny środek odkażający. Posiada silne właściwości antygrzybiczne. Ocet jabłkowy wzmacnia również nasz układ limfatyczny. Niektórzy ludzie mieszają go z miodem i wykorzystują do przemywania oczu w początkowych fazach zaćmy. Oczywiście zastosowany w ten sposób ocet jest piekący ale tylko przez kilka sekund.

Dawkowanie:

Jeżeli zależy ci na codziennym kontrolowaniu wagi, dodawaj dwie łyżeczki octu jabłkowego do około 450 mililitrów wody, Napój taki pij raz dziennie.

Właściwości lecznicze miodu

Jego surowa, niepasteryzowana forma posiada wiele prozdrowotnych właściwości, które wspomagają naszą pamięć i funkcje poznawcze oraz pomagają w walce z wczesnymi objawami demencji. Jest również silnym antybiotykiem, który można stosować bezpośrednio na otwarte rany. Przydaje się również do redukcji łupieżu.

Dawkowanie:

Należy dodać łyżeczkę (lub nawet łyżkę stołową) miodu do połowy szklanki wody filtrowanej, wody kokosowej lub octu jabłkowego. Napój taki pij kilka razy dziennie.

Lecznicze właściwości czosnku

Stosowany jest w leczeniu rozmaitych chorób i uznawany za jeden z najbardziej uniwersalnych produktów wspierających zdrowie. Jest niezwykle skuteczny z zwalczaniu przeziębienia, grypy, chorób układu krążenia, udarów oraz nadciśnienia. Czosnek jest naturalnym odpowiednikiem dobrze zaopatrzonej apteki. Roślina ta zawiera w sobie praktycznie wszystko, czego ludzki organizm potrzebuje.

Dawkowanie:

Właściwości lecznicze tego warzywa są równie silne, co jego zapach. Z tego właśnie powodu zalecane jest jedzenie jedynie jednego, małego ząbka surowego czosnku dziennie. Spożywany w nadmiarze ma tendencję do powodowania nagłych spadków ciśnienia krwi.

Przepis

Połączenie tej trójki przynosi naprawdę znakomite rezultaty. Oto przepis na tonik, który poradzi sobie z wieloma dolegliwościami naszego organizmu.

Składniki:

-10 ząbków czosnku

-1 szklanka octu jabłkowego

-1 szklanka surowego, organicznego miodu

Sposób przygotowania:

Umieść wszystkie składniki w mikserze i miksuj 60-90 sekund. Uzyskaną mieszankę przechowuj w szklanym naczyniu w lodówce przez 1-5 dni. Po upływie tego czasu może stracić ona swoje lecznicze właściwości.

Dawkowanie:

Przyjmuj 2 łyżki tej substancji bezpośrednio po przebudzeniu. Warto zmieszać ją z wodą lub sokiem.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama