Reklama

Jak zrobić japoński eliksir wzmacniający kości?

Przedstawiamy przepis na przygotowanie starego, japońskiego eliksiru, który wzmacnia kości. Dzięki zawartości wapnia, witamin i protein, napój ten jest idealnym rozwiązaniem dla osób z chorobami kości. Zdziwi cię jak skutecznie zadziała ten niezwykły eliksir. Koniecznie wypróbuj starej, sprawdzonej receptury i przekonaj się na własnym przykładzie o jego działaniu.

Eliksir przygotujesz ze składników dostępnych w każdym domu. Potrzebujesz jedynie średniej wielkości jajka i 150 ml octu jabłkowego. Przygotowanie jest niezwykle proste, choć zajmuje kilka dni.

Na początek dokładnie umyj i sparz jajko wrzątkiem, aby pozbyć się z powierzchni skorupki niebezpiecznych bakterii. Ocet przelej do kubka i umieść w nim czyste jajko. Pozostaw składniki na tydzień w ciemnym, chłodnym miejscu pod przykryciem, aby ocet nie wyparował.

Po upływie tygodnia, skorupka jajka powinna się rozpuścić, a białko wraz z żółtkiem będzie chronione jedynie cienką membraną. Należy delikatnie usunąć ją z octu, a po oddzieleniu błony od białka i żółtka przelać zawartość znów do octu.

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i gotowe. Dla uzyskania optymalnych wyników, używaj około 10 mililitrów eliksiru dziennie w trzech porcjach, rozpuszczonych wcześniej w ciepłej wodzie. Już po kilku dniach twoje kości staną się lepiej odżywione i znacznie silniejsze. Ten japoński specyfik medycyny ludowej jest idealny dla osób po złamaniach kości, które mają problem z ich zrastaniem.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama