Reklama

Jak zrobić czekoladowy scrub do ciała?

Cudownie pachnącemu peelingowi nie oprze się żaden łasuch. Oczywiście peeling nie nadaje się do jedzenia, jednak cudownie uwodzi zmysły aromatem czekoladowego ciasta. Nałóż na skórę odpowiednią ilość peelingu, wmasuj, a następnie spłucz. Na twojej skórze zostanie piękny czekoladowy zapach. Specjalnie dobrane składniki sprawią również, że skóra będzie gładka i nawilżona.

Reklama

Składniki:

40 g oleju kokosowego

30 g masła shea

7 ml olejku ze słodkich migdałów

15 g masła kakaowego

7 m olejku z konopi

5 ml oleju słonecznikowego

9 g białej glinki

2 ml olejku waniliowego

340 g cukru białego

7 ml olejku spożywczego o zapachu czekolady

opcjonalnie:

1 łyżka miki

1 łyżeczka gumy ksantowej

Odmierz dokładnie wszystkie składniki. W metalowej misce umieść masło kakaowe, masło shea i olej kokosowy. Umieść miskę w kąpieli wodnej. Poczekaj, aż oleje się roztopią. Zdejmij miskę z ognia. Następnie dodaj olej ze słodkich migdałów, olej z nasion konopi, olej słonecznikowy i olejki zapachowe.

W oddzielnej misce wymieszaj cukier z gumą ksantową i miką. Delikatnie wlej do cukru wystudzoną mieszankę olejów. Wymieszaj dokładnie. Przełóż peeling do słoiczka. Ciesz się cudownym zapachem i konsystencją czekoladowego peelingu.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama