Reklama

Dlaczego warto stosować olejek z marakui?

Olej z marakui jest naturalną substancją, często stosowany jako składnik kosmetyków do pielęgnacji skóry. Olej jest wyciskany z nasion marakui- passiflory. Posiada właściwości odmładzające, zmiękczające i regenerujące skórę. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe, minerały i przeciwutleniacze, takie jak na przykład witamina C.

Reklama

Olejek z marakui można stosować bezpośrednio na skórę. Radzi sobie z takimi problemami jak sucha skóra, stan zapalny, zmarszczki. Poprawia elastyczność, reguluje wydzielanie sebum i spowalnia procesy starzenia. Stosowany na skórę głowy i włosy przyśpiesza wzrost włosów, nawilża je i odżywia. Stosowany w masażu łagodzi bóle mięśni, działa relaksująco i zmniejsza stres.

Olejek z marakui posiada dwa razy więcej antyoksydantów niż olejek arganowy. Posiada również kwas linolowy zmniejszający stan zapalny przy stosowaniu bezpośrednio na skórę. Dodatkowo, niedawno przeprowadzone badania wykazały ze olejek z marakui chroni skórę, pomaga walczyć z uszkodzeniami spowodowanymi działaniem słońca oraz wpływa na proces starzenia się skóry.

Olejek z marakui jest bardzo lekki, szybko się wchłania i nie pozostawia warstwy typowej dla innych olejków. Posiada delikatny i przyjemny zapach. Po zastosowaniu na skórę twarzy sprawia że staje miękka i nawilżona. Długotrwale stosowanie olejku wyrównuje koloryt cery i rozjaśnia przebarwienia.

Olejek z marakui kupisz w niektórych sklepach z naturalną żywnością i sklepach specjalizujących się w sprzedaży kosmetyków naturalnych. Bez problemów kupisz olejek w sklepach internetowych.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama