Reklama

Jak zrobić ziemniaki pieczone na grillu?

Z tęsknotą oczekujemy ciepłych dni, by w gronie rodziny i przyjaciół rozkoszować się daniami z grilla. Przepis na pieczone ziemniaki z cebulą z powodzeniem można przygotować w domu, gdy pogoda na zewnątrz nie sprzyja, a jest nam bardzo tęskno do zapachu palącego się ogniska i pieczonych na nim potraw.

Rzeczy, których potrzebujesz

* 50dkg ziemniaków

* 1 duża cebula

* 3 ząbki wyciśniętego czosnku

* 4 łyżeczki masła

* szczypta pieprzu cayenne

* sól i pieprz do smaku

* 1-2 łyżki sosu Westchester

Ziemniaki dobrze wypłucz. W łupinkach, pokrój w plasterki. Cebulę obierz i również pokrój w grube plastry.

Ułóż ziemniaki i cebulę w folii, na wierzch połóż plastry masła. Dodaj czosnek, sos oraz sól i pieprz. Podwiń brzegi, by ziemniaki nie wypadły podczas pieczenia.

Zawiń folię i piecz na grillu przez 30 minut bądź w piekarniku na 180st C przez 35-40 minut. Piekąc w piekarniku włóż ziemniaki dodatkowo do blaszki, aby uniknąć niepotrzebnego bałaganu.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama