Reklama

Jak zrobić różyczki z jabłek?

Pieczenie może być sztuką. Z prostych składników można wyczarować prawdziwie arcydzieła. Nie musisz być doświadczonym cukiernikiem, aby przygotować pięknie wyglądający deser.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

3 czerwone jabłka

dżem morelowy

cukier puder

cynamon

Z ciasta francuskiego wytnij około 6 równych pasków. Każdy pasek posmaruj dżemem morelowym. Piekarnik nagrzej do 190 stopni Celsjusza. Jabłka przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój na bardzo cieniutkie plasterki. Wrzuć plasterki jabłek do wrzącej wody na około 2 minuty. Odcedź.

Na każdym pasku ciasta ułóż plasterki jabłek. Posyp cynamonem. Złóż pasek ciasta i zwiń. Różyczki umieść w formie na muffinki. Piecz przez około 40-45 minut. Wyjmij różyczki z piekarnika i posyp cukrem pudrem.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama