Reklama

Jak zrobić koktajl z rabarbarem?

Wiosną wszystko budzi się do życia i zaczyna kwitnąć. Pojawiają się pierwsze owoce i warzywa. Jednym z nich jest rabarbar. Dostarcza on dużo potasu, sód, magnez, żelazo, fosfor, witaminę C oraz beta-karoten. Jest niskokaloryczny - ma zaledwie 20 kcal w 100 g - i błonnik, dlatego jest polecany osobom dbającym o linię. Koktajl z rabarbarem jest doskonałą przekąską i "bombą witaminową".

Składniki

Do zrobienia koktajlu potrzebujesz :150 g rabarbaru, 70 g malin ( świeżych lub mrożonych ), 1 banana, 1/8 litra mleka migdałowego ( alternatywnie zwykłe mleko ), 2 - 3 kostki lodu

Przygotowanie

Rabarbar należy oczyścić i pokroić na kawałki. Banana obrać ze skórki i pokroić. Maliny dokładnie umyć. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.

Do koktajlu możesz dodać zmielone migdały lub nasiona Chia. Koktajl z rabarbarem oczyszcza organizm, dostarcza wszelkich witamin i minerałów. Warto go pić od razu po przygotowaniu, gdyż wszystkie cenne właściwości napój traci dość szybko.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama