Reklama

Jak zrobić bourbon z miodem

Zapach jesieni w burbonie, perfekcyjny koktajl na zmieniające się pory roku. Wspaniałą ideą tego przepisu, jest to iż można go modyfikować. Chcesz dodać więcej smaku? Wystarczy dodać więcej pachnących jesienią przypraw, kardamonu, goździków lub gałki muszkatołowej. Do dzieła!

Reklama

Umieść sok, plasterki jabłek, miód i cynamon w garnku i zagotuj. Gotuj jeszcze przez 5 minut, tylko do uwolnienia zapachu. Odcedź miksturę, dodaj burbon.

Plasterków jabłek nie wyrzucaj, użyj ich do dekoracji koktajlu. Przelej do szklanek podawaj i pij ciepły.

Jeśli koktajl jest mało słodki jak dla ciebie, dodaj więcej miodu. Chcesz by mocniej cię rozgrzał? Nie żałuj burbonu!

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama