Reklama

Czekoladowe wino na zimowe wieczory

Eksperci zapewniają, że czekolada i czerwone wino nie tylko są dla nas dobre, lecz koniecznie powinny pojawić się w naszej diecie. Dla wielu z nas to wspaniała wiadomość. Co jednak zrobić, aby móc spożywać jedno i drugie jednocześnie? Oto cudowny sposób na połączenie tych dwóch składników - zrób sobie czekoladowe wino!

Aby przygotować dwie porcje czekoladowego wina będziesz potrzebować:

1,5 szklanki mleka (2%)

1 szklankę czerwonego wina (na przykład Cabernet Sauvignon)

1/3 szklanki startej ciemnej czekolady

bitą śmietanę lub pianki marshmallow do dekoracji.

Przygotowanie:

W rondlu z długą rączką połącz na średnim ogniu mleko i czekoladę.

Mieszaj nieustannie aż do zupełnego rozpuszczenia się czekolady w mleku - musisz uzyskać gęstą i kremową masę.

Dolej do garnka czerwone wino i pozwól mieszance podgrzać się.

Przelej czekoladowe wino do szklanki i delektuj się!

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama