Reklama

Jakie właściwości posiadają przepiórcze jaja?

Wynik różnych badań i testów okazuje się, że przepiórcze jaja mają właściwości prozdrowotne oraz lecznicze dla wielu chorób. W porównaniu z jajem kurzym, jajo przepiórcze zawiera pięć razy mniej fosforu i potasu oraz siedem razy więcej żelaza i dziesięć razy witamin z grupy B, niż jajo kurze. Chcesz poznać więcej właściwości jaja przepiórczego? Przeczytaj nasz artykuł.

Co więcej, zawierają znaczną ilość witaminy A oraz kwasów aminowych, które stymulują system nerwowy. Jaja przepiórcze mają tylko 15 kalorii, co czyni je energetyczną i odżywczą bombą. Wiele konsumentów zwraca również uwagę, że jaja pozytywnie wpływają na potencję.

Jaja przepiórcze mogą pomóc w leczeniu anemii, wysokiego ciśnienia, arteriosklerozę, migrenę, wrzody, cukrzycę, choroby nowotworowej oraz zwiększyć ilość krwinek. W przypadku leczenia chorób psychicznych, powinno się spożywać od 120 do 240 surowych jaj na pusty żołądek na przynajmniej 30 minut przed posiłkiem. Dla łatwiejszego spożycia powinno się je zmieszać z miodem, sokiem pomarańczowym lub mlekiem.

W leczeniu astmy, zaleca się spożycie trzech jaj dziennie zmieszanych z sokiem pomarańczowym. Terapia powinna trwać do sześciu miesięcy. Jako część codziennej diety. Małe dzieci w wieku 1-3 lat mogą jeść jaja przepiórcze dwa razy dziennie, od 3-5 lat mogą przyjmować trzy jajka dziennie, od 5-10 lat już cztery jaka na dzień, natomiast dorośli pięć jaj dziennie. Spróbuj znaleźć je na lokalnym rynku.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama