Reklama

Jak stosować pyłek pszczeli w odchudzaniu?

Pyłek pszczeli to substancja, która ma wysoką wartość odżywczą. Jest pełna odżywczych białek, witamin, minerałów i aminokwasów. Pyłek może mieć postać granulek, pastylek w kolorze żółtawym lub pomarańczowym. Jest on korzystny dla ludzi, poprawia pamięć, zwiększa energię i wydajność organizmu, a także przyczynia się do utraty wagi. Poznaj kilka sposobów zastosowania pyłku pomocnych przy utracie wagi.

Pyłek pszczeli zmniejsza apetyt, sprawia że czujesz się pełna. Zawiera aminokwasy, które przyczyniają się do zwiększenia tempa metabolizmu i rozpuszczania komórek tłuszczowych w organizmie. Lecytyna w nim zawarta działa jak naturalny energizer oraz odpowiada za spalanie kalorii. Zapobiega konwersji cukrów i węglowodanów w tłuszcz i zmniejsza odkładanie się tkanki tłuszczowej w organizmie.

Oto kilka sposobów, jak możesz stosować pyłek w codziennej diecie.

* Łyżeczkę pyłku pszczelego dosyp do śniadania (np. płatki lub tosty). Jedz pyłek regularnie w celu zmniejszenia masy i zwiększenia odporności.

* Dodaj łyżeczkę pyłku do ulubionego napoju. Dobrze wymieszaj i pij. To świetny dodatek do kawy czy zielonej herbaty.

* Zjedz jedną łyżeczkę pyłku rankiem, na pusty żołądek. Stosuj codziennie, aż osiągniesz wymarzoną figurę i wagę.

Niektóre osoby mogą być uczulone na pyłek pszczeli. Może też wpływać na działanie innych leków. Dlatego zanim zdecydujesz się na używanie pyłku, skonsultuj się ze swoim lekarzem. Efektem ubocznym mogą być problemy z oddechem, bóle głowy, złe samopoczucie, ból brzucha, opuchlizna, nudności, alergia skórna, kaszel.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama