Reklama

Jak spalić tłuszcz z brzucha za pomocą mleka ryżowego?

Jeśli nie tolerujesz laktozy, bądź jesteś wegetarianinem lub po prostu nie lubisz mleka, natura przygotowała smaczną i zdrową alternatywę: mleko ryżowe. Jest to produkt, dzięki któremu pozbędziesz się tłuszczu z brzucha. Możesz go pić zamiast wody lub słodkich napoi. Poznaj przepis na domowe mleko ryżowe.

Właściwości mleka ryżowego

Z powodu niskiej zawartości tłuszczu, mleko jest doskonałym dodatkiem do każdej diety. Mleko ryżowe wzmacnia odporność, obniża zły cholesterol i zapobiega osteoporozie. Ten roślinny napój eliminuje również toksyny z organizmu. Po wysiłku nakarm swoje ciało szklanką mleka ryżowego. Jest ono bogate w wapń, fosfor, witaminy A i D oraz witaminę B12.

Jak przygotować mleko ryżowe

Potrzebować będziesz: 5 łyżek białego ryżu , 2 litry wody, 1 łyżka oliwy z oliwek (extra vergine), 4 łyżki miodu i cynamon. Pięć łyżek ryżu wsyp do wody. Mocz go przez 2 godziny.

Następnie dodaj oliwę, miód i cynamon. Po zagotowaniu mikstury, gotuj jeszcze do czasu, aż ryż będzie miękki. Zostaw do ostygnięcia. Gdy mikstura wystygnie, przelej ją do blendera i zmiksuj. Tak otrzymane mleko przechowuj w lodówce przez 2-3 dni. Pij w momencie, gdy czujesz pragnienie.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama