Reklama

Jak zrobić mrożony jogurt z truskawek?

Kiedy żar leje się z nieba, spragnieni ochłody sięgamy po lody. Porzuć kaloryczne lody, pełne dodatków i od grama cukru. Natura darzy nas owocami pełnymi witamin i naturalnego cukru. Poznaj przepis na truskawkowy mrożony jogurt, który ochłodzi nas podczas upalnych dni.

Rzeczy, których potrzebujesz

  • 4 szklanki mrożonych truskawek
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny

Jak w 5 minut zrobić deser dla pociech domagających się czegoś słodkiego? Odpowiedź jest prosta... to mrożony truskawkowy jogurt. Przygotuj parę składników i do dzieła.

Do robota kuchennego wrzucamy mrożone truskawki. Przed włożeniem truskawek, można je odrobinę rozbić na mniejsze kawałki. Duże w dodatku zamrożone owoce mogą połamać nóż lub uszkodzić miskę robota.

Do truskawek dodajemy miód, sok z cytryny oraz jogurt naturalny. Włączamy robot i ścieramy składniki na kremową gładką masę. Podawaj jogurt od razu po przyrządzeniu lub przełóż go do pojemnika. Pojemnik przechowuj w zamrażarce nawet do miesiąca czasu.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama