Reklama

Jak zrobić deser z masła kokosowego i malin?

Deser z masła kokosowego jest nie tylko słodki i odżywczy, ale również pięknie wygląda. Bajeczne połączenie malin, kokosów, pistacji i wody różanej stanowi zdrową przekąskę.

Składniki:

55 g masła kokosowego ( możesz kupić gotowe lub przygotować samodzielnie w domu z wiórków kokosowych)

jedna puszka śmietanki kokosowej

2 łyżki wody różanej

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

szczypta soli morskiej

garść malin świeżych lub suszonych

garść pistacji

Wyłóż blaszkę do pieczenia pergaminem. Rozpuść masło kokosowe w kąpieli wodnej. Przygotowanie domowego masła kokosowego jest bardzo proste. Wystarczy w blenderze zmielić wiórki kokosowe. Z 400 gram wiórków otrzymasz około półtorej szklanki masła.

Dodaj śmietankę kokosową, wodę różaną, sól i ekstrakt z wanilii. Mieszaj, aż składniki się połączą. Posiekaj pistacje. Wyłóż pistacje i maliny na blaszkę. Wylej na to kokosowa masę. Włóż do zamrażalnika na co najmniej 30 minut. Po tym czasie wyjmij z lodówki i połam na kawałki lub pokrój na kawałki. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama