Reklama

Olej z papryczek chili na bóle stawów

Bóle stawów bywają bardzo nieprzyjemne i bolesne, dlatego jeśli masz z nimi problem, powinieneś wypróbować naturalnego środka na zlikwidowanie bólu i poprawę ciśnienia krwi. Olej jest przygotowywany z czerwonych papryczek chili i skutecznie pomaga na ból korzonków, zapalenie mięśni, nerwobóle, bóle reumatyczne i bóle stawów.

Olej z ostrych, czerwonych papryczek rozszerza naczynka krwionośne, tym samym zwiększając przepływ krwi do wyższych warstw skóry, zwiększa przyswajanie witamin i zwiększa szybkość regeneracji skóry.

Potrzebne składniki:

10 świeżych papryczek chili

2 kubki świeżo wyciskanej oliwy z oliwek

litrowy słoik

Sposób przygotowania:

Posiekaj papryczkę używając noża bądź wrzucając je do maszynki do siekania mięsa. Otrzymasz w ten sposób kubek drobno zmielonej papryczki. Wrzuć ją do litrowego słoika i zalej oliwą z oliwek. Odłóż słoik w zaciemnione miejsce. Po tygodniu przefiltruj miksturę przez gazę lub durszlak. Gotową substancję możesz trzymać w lodówce.

Jak używać oleju na bóle stawów?

Przede wszystkim powinieneś smarować oliwą bolące miejsca. Masuj się wyciągiem z papryczek kilka razy dziennie. Po posmarowaniu zakładaj ciepłe skarpetki lub rajstopy, jeśli używasz papryczek na nogi bądź stopy. Jeśli bóle występują w innych miejscach, takich jak ręce, szyja lub plecy to staraj się też rozgrzewać te miejsca.

Po zaaplikowaniu wyciągu z papryczek na bolące miejsca możesz odczuwać uczucie ciepła na posmarowanej części ciała. Ten ból nie powinien sprawiać problemów, ponieważ olej wchłania się głęboko pod skórę. Po pewnym czasie zmniejsz intensywność stosowania olejku. Po miesiącu lub dwóch, stosuj olej tylko raz w tygodniu, jeśli ból dalej występuje. Trzymaj miksturę w ciemnym pomieszczeniu.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama