Reklama

Jak zrobić świąteczny lampion z pomarańczy?

Typowe, gotowe lampiony ze sklepu mogą być nudne. Wyjątkowym rozwiązaniem może być lampion z pomarańczy. Przygotujesz go bardzo łatwo i będzie niezwykłą ozdobą świątecznego stołu.

Reklama

Materiały:

nóż

łyżka

wykrawacz do ciastek w kształcie gwiazdki

pomarańcza

goździki

mała świeczka

Zrób nacięcie przez środek pomarańczy. Uważaj, żeby przeciąć tylko skórkę. Rozszerz nacięcie łyżką. Delikatnie wsuń ją pod skórkę i podważ, to powinno pomóc zdjąć skórkę bez uszkodzeń z połówki pomarańczy. Delikatnie zdejmij skórkę. Teraz musisz zdjąć bez uszkodzeń drugą część. Możesz w tym celu delikatnie wyciąć miąższ na granicy ze skórką. Zdejmij drugą część skórki.

Weź wykrawacz do ciastek i wytnij pożądany kształt w skórce. Lampion prawie gotowy. Umieść goździki wokół ramion gwiazdy. Wstaw świeczkę do dolnej połówki skórki z pomarańczy. Lampion jest gotowy.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama